Ми їмо удвічі більше солі, ніж безпечно

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує не більше чайної ложки солі на добу (до 5 г), а українці споживають удвічі більше (в середньому 12,6 г)
🧂Більшість українців навіть не підозрюють, що їдять удвічі більше солі, ніж це безпечно для здоров’я.
❗Добова рекомендована ВООЗ норма солі — не більше однієї чайної ложки без гірки, або ж 5 грамів. А українці в середньому споживають — увага — 12,6 г на добу. Такі дані національного дослідження STEPS 👉https://lnk.ua/1V9kJxn4g.
✅ Сіль в раціоні дійсно важлива, адже в ній міститься натрій. Він підтримує баланс рідини в організмі, відповідає за проведення нервових імпульсів, допомагає м’язам скорочуватися і навіть впливає на ритм серцебиття.
🔴Надлишок натрію в раціоні збільшує ризик гіпертонії — підвищеного артеріального тиску. А це «б’є» по серцю й судинах і може призвести до інсульту та інфаркту.
❗️Саме серцево-судинні захворювання — головна причина смертності та інвалідизації в Україні: https://lnk.ua/5V1R2Z5Nd.
➡Ще велика кількість солі ускладнює роботу нирок, призводить до затримки рідини в організмі та викликає набряки.
Та ти вже сьогодні можеш самостійно зменшити ці ризики — не соли повторно їжу та прибери сільничку зі столу.
Більше порад і інформації про сіль в харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49
💪🏻Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!

Знайти