Усі новини

Найкращі продукти для здоров’я печінки

Печінка — неймовірно важливий орган в нашому організмі. Хто береже свою печінку, той має значно більше шансів жити довше та здоровіше.
Печінка — королева детоксикації організму, цариця регулювання обміну речовин та вироблення основних гормонів.
Вона фільтрує токсини та шкідливі речовини з крові та запобігає метаболічним розладам, зокрема, діабету та ожирінню. Виробляє жовч, яка потрібна для розщеплення жирів та засвоєння поживних речовин з їжі, запобігає розладам травлення та закрепу. Відповідає за виробництво гормонів і ферментів, включно з тими, які регулюють рівень цукру в крові та підтримують імунну систему. Зберігає важливі поживні речовини, вітаміни та мінерали.
    Для забезпечення її оптимального функціонування, харчування відіграє у цьому ключову роль. Багато продуктів містять сполуки, які покращують роботу ферментів печінки, захищають від накопичення жиру та зменшують запалення та окислювальний стрес.
Отже, які продукти корисні для печінки та допомагають їй правильно функціонувати:
Хрестоцвіті овочі. До таких овочів належать: броколі, брюссельська капуста, листова капуста, цвітна капуста. Вони містять певні сполуки, які змінюють процес детоксикації та захищають від шкідливих сполук..
Морква – джерело бета-каротину і флавоноїдів, які покращують загальний стан та функціонування печінки.
Буряковий сік – допомагає зменшити окисне пошкодження та запалення печінки.
Зелені листові овочі – не дають важким металам накопичуватися у клітинах печінки та регулюють відтік жовчі.
Авокадо – цей фрукт містить антиоксидант глутатіон, який здатен блокувати шкідливий вплив канцерогенів.
    Жирна риба -містить Омега-3 жирні кислоти, які є здоровими жирами, що допомагають зменшити запалення.
Оливкова олія- потужне джерело антиоксиданту – вітаміну E, він допомагає нейтралізувати токсини та захищає від шкідливого впливу вільних радикалів.
Гарбуз – сприяє засвоєнню важкої їжі і розвантажує печінку.
Горіхи-багаті кількома ключовими поживними речовинами, це здорові жири, антиоксиданти, вітамін Е, корисні рослинні сполуки. Вони є важливою групою продуктів для здоров’я печінки.
Мед – активізує процеси вироблення жовчі та відновлення уражених клітин печінки.
Загальний правильний харчовий раціон та включення цих корисних продуктів у вашу дієту можуть сприяти здоровому функціонуванню печінки.
Поділитися:
Знайти